7 månader... Grattis älskling!

Idag firar jag och min älskling 7 månader som förlovade.
Varje månad försöker vi fira detta genom att varannan gång göra någon liten överraskning till den andra. Detta tänkte vi försöka göra varje månad fram tills att vi gifter oss. I och med att från den dagen som jag fick frågan "Vill du gifta dig med mig?" så började våran bröllopsplanering och vi tyckte då att det vore lite roligt att fira detta varje månad fram tills giftemålet. Bara för att göra tiden som förlovad till en väldigt speciell och minnesvärd tid.

Denna gång var det min tur att överraska så jag hade ordnat denna trevlig överraskning till min darling nu på kvällen:



Så än igen - Grattis min älskling på 7 månaders dagen :)

FÖRSTA ADVENT! :) Bandymatch, julpynt och brunkål

Började förmiddagen med två innebandymatcher med mitt korpenlag. En vinst och en förlust. Inte helt dålig start på söndagen :)
Sen har man julpyntat en hel massa här hemma. Har spelat julmusik på hög nivå och bara njutit av att nu får man äntligen lyssna på julmusik och njuta av det utan att känna sig skyldig. Är ju såååå mysigt :) Äntligen första advent. Trevlig första advent förresten!

O iom att det snart är jul så känns det helt rätt att börja förbereda inför julafton och all dess mat som ska tillagas. I år ska jag försöka hjälpa mamma att laga den mesta av maten, så det finns väl ingen annan dag som är mer lämpad att börja på än första advent :) Så idag började jag med brunkålen. Har aldrig gjort detta tidigare, men fått klara instruktioner från mamma om hur jag ska göra och att detta tar låååång tid att göra.
Började typ kl 3 idag och är fortfarande inte klar fast klockan snart är 21... Ingenting man gör på en kvart precis :P Men resultatet blir grymt lyckat måste jag säga. Har redan tjuvsmakat så jag vet att det blir väldigt gott :)

Så om ni vill testa att göra brunkål till jul så kommer det bästa receptet från min mamma här:

1 vitkålshuvud
Salt, vitpeppar & socker
Smör att steka i

Tärna vitkålen i ca 2 * 2 cm stora bitar
Bryn lite i taget i en stekpanna
Salta, peppra och tillsätt lite socker
Bryn i ca 20 minuter på svag värme



När kålen blivit mjuk - häll över denna i en stor gryta.
Låt värmas under lock på väldigt svag värme (ca 3-4:an av 12 på min spis).
Rör om ca 1 gång i halvtimmen.
Smaka av under tiden om det skulle behövas mer salt, vitpeppar eller socker.
Låt värmas så kålen blir brun (tar ca 3-5 timmar beroend på hur mycket kål ni har).
Det viktiga är att inte steka kålen för hårt eller försöka skynda på proceduren, för då blir resultatet lidande.



Sen är det bara att lägga i en matlåda och frysa in tills julbordet ska dukas upp.

Kan bara inte hålla mig...

Vet att jag skrev tidigare att jag skulle hålla mig med mera julpynt tills i helgen.
Men jag kan bara inte...

Så efter ett besök på Brukas medlemskväll tidigare i veckan köpte jag ju en sån fin julmugg. Och iom att det snart är första advent så är det väl inte helt fel att börja inviga den redan nu. Så här kommer en liten bild på mitt senaste jul-mys-köp :)

 

O så blev jag ju så inspirerad av allt julmys på Bruka så jag blev tvungen att julpynta dörren lite oxå :)

 

Men nu ska jag verkligen försöka hålla mig. Kommer väl iofs inte bli så svårt iom att det är torsdag kväll och imorgon är det fredag o då räknas det väl som helg väl. O är vi inne på helgen imorgon så är det ju typ första advent :)

 

Förresten - ser att mina kära grannar har snappat upp min julstjärna. Så nu är det tre andra grannar som oxå vågat njuta av julstämningen lite i förväg med jättefina julstjärnor i sina fönster :) Julmyyyyysssss :)


Fajitas á la canneloni

Nu har jag testat något helt nytt i köket. :)
Efter att ha tränat efter en hel jobbdag så har jag på sista tiden blivit väldigt pigg vilket gör att jag gärna testar att laga något skojsigare - trots att klockan var alldeles för mycket för att börja laga mat. 
Hittade ett väldigt spännande recept för ett tag sen som jag testade idag. Skulle beskriva det som fajitas á la canneloni med lite inslag av lasagne. Blev hur gott som helst. Om ni gillar fajitasmak och lasagne så är detta är höjdare för er!

1 grillad kyckling
1 röd paprika
200g färska champinjoner
1 paket färska lasagneplattor (12 st)
1 burk cream cheese (200g)
1 påse fajitamix
5dl Bechamelsås
Riven gratängost

Börja med att rensa kycklingen och dela den i små bitar.
Skiva champinjonerna och tärna paprikan.
Bryn allt så det få fin färg.

Tillsätt fajitamixen och cream cheese i stekpannan och rör ihop och låt bli varmt.



Ta fram lasagneplattorna och ta fram en och lägg i lite röra och rulla ihop.



Lägg rullarna på rad i en smord ungssäker form.
Strö gratängosten över rullarna.
Häll sen lite bechamelsås över.



Ställ sen in i ugnen, ca 225 grader i 25 minuter.

Servera med en god sallad. Denna gång gjorde vi en sallad på ICA's färdiga vintermix, tomater, gurka och så körde vi vår favorit mangobalsamvinäger. Mums till sallad!

Smaklig måltid!


Nu är det en månad kvar till jul

Julen närmar sig med stormsteg!!! Exakt en månad kvar idag :) Jippi :)

Så för att fira detta var jag på Brukas julmys och sen blev jag sååå sugen på att julpynta lite - så jag kunde inte hålla mig. Blev tvungen att julpynta lite lite hemma...

Men nu ska jag hålla mig tills helgen, för då är det första advent! Tjohoooo!!!

 

 


Korvpaj med lite sting i

Har nog kommit in i en liten pajperiod nu. Känner att jag är grymt sugen på matpajer hela tiden. Tur att min sambo inte är lika galen i pajer, för annars hade jag gjort nya pajer varje dag. Så kul o laga ju! O så lätt oxå! :)

Men idag blir det korvpaj till middag :) Har gjort en utav sånt som vi hade i kylskåpet. En riktig rensning blev det. :P Detta är en lite större paj som jag gjort, så ta en stor pajform så allt får plats.



Pajskal:
200g smör
5dl vetemjöl
3msk vatten

Blanda alla ingredienser och tryck ut i en större pajform, nagga botten.
Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:
300g Bratwurst
300g Txistorra (kryddig korv från Scan)
4 ägg
3dl creme fraiche
1dl laga lätt
1dl chilisås
3dl riven västerbottenost
1 purjolök
1 gul lök
1 stor färsk champinjon
Cocktailtomater
1 grön paprika

Tärna den gula löken och skiva purjolöken i små bitar.
Stek purjolöken och den gula löken.
Tillsätt svampen och bryn.
Häll över detta i en bunke.

Skiva korven i små tunna bitar och stek.

Blanda ägg, creme fraiche och laga lätt i en bunke och vispa ordentligt.
Tillsätt salt och peppar.
Blanda i chilisås och västerbottenost och rör om.

Tärna cocktailtomaterna och den gröna paprikan.

Häll i korven, lökblandningen, tomaterna och paprikan i det förgräddade pajskalet.
Häll över äggstanningen.



Ställ in i ugnen, 200grader ca 40 minuter.



Blev hur gott som helst! Så testa gärna! Tyvärr hade jag inte någon sallad hemma, men annars hade det varit väldigt gott till :)

Kanske ska lägga till att pajen verkar räcka till säkert 8 personer.
Perfekt till större sällskap eller massor med musiga matlådor :)


Romantiska lördag

Nu när Spotify äntligen är installerat ligger en supermysig lördagskväll framför oss.

Har hittat en jättebra samling med bröllopslåtar som heter Wedding Tracks. Hur många mysiga och superromantiska låtar som helst.
Så nu sitter vi här med tända ljus och rödvin och lyssnar efter låtar till vårt bröllop! Hur mysig kan en lördagkväll bli?!? Det kan i alla fall inte bli mycket mer romantiskt än så här iaf :)

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll ni med!


Systerdotter på fredags-mys-besök

Amanda, min 10åriga systerdotter, har kommit på besök till oss ikväll.
Hon och jag ska ha en riktig fredags-mys-kväll.

Till middag blev det hemmagjord pizza. En tredjedel fyllde vi med cocktailtomater, färska champinjoner, annanas och skinka. Mittendelen bestod av skinka, färska champinjoner, annanas och curry. Sista delen la vi även till banan på. Mums så gott det var! :)


Mätta och belåtna gick vi sen till videobutiken och hyrde en riktigt tjejig film, Monsters Vs Aliens. Njae, kanske inte en tjejfilm, men en riktigt bra Disneyfilm får vi hoppas på :P

Efter vår lilla promenad blev lite lite sugna på något sött. Och vad är då godare än chokladbollar!?!?!?!
Det finns faktiskt inget som är godare i hela världen (iaf om ni frågar mig). I love it!

Här får Amanda börja med att göra smeten! Se så hon njuter av att kladda ner sina händer :)



Självklart hjäpte även jag till i bakandet, men nån måste ju ha halft rena händer för o fylla på kokos och fixa o dona. Så jag fick ansvaret över kokosrullningen, medans Amanda var bossen över chockladbollarnas tillkomst.




Så i väntans stund är chockladbollarna i frysen o stelnar till lite innan vi får hugga in.

 

Här kommer förresten världens bästa recept på världens godaste chokladbollar (självklart gör vi dubbel sats)

 

200g smör

6dl havregryn

2dl socker

4msk kakao

2tsk vaniljsocker

4msk kallt kaffe

 

Blanda blanda blanda.

Och rulla sen i kokos.

 

Njut väl kylda med exempelvis lite Pepsi Max som vi ska dricka till :)

 

Trevlig helg på er!


Tack snälla Peter!

Fick aldrig Spotify att fungera igår :(
Men stort tack till Peter (min svåger) som tipsade mig om den här sidan:

http://www.danielnorin.com/index.php/webb-och-it-tips/gratis-spotify-invite.html

Efter att ha blivit utslängd några gånger så funkade faktiskt det hela! Helt fantastiskt!
Så nu har jag fått Spotify installerat på min dator och kan äntligen börja leta bröllopsmusik.
Någon som har några tips förresten på fina låtar som man kan ha på bröllopsfesten men även i kyrkan?
Tipsa gärna!

Men första låten som spelades på min nyinstallerade Spotify var faktiskt favvolåten just nu: Sex on fire - Kings of Leon. Helt underbar låt! Man vill bara dansa och skrika ut texten! Sååå bra!!! En riktig humörhöjare!
Så om ni inte lyssnat på den ännu. In på era Spotify's och leta redan på den och höj volymen ordentligt och sen är det bara att njuta!!! Och till er som ännu inte skaffat Spotify rekommenderar jag länken ovan. Installera och leta sen reda på låten och njut!!! :)

Fetaostfyllda panbiffar med smarrig sås

Idag gick det vilt till i köket.
Efter ett grymt jobbigt pass på gymmet (är hur slut som helst) så har jag så mycket endorfiner i kroppen så jag vågade vara riktigt vild i köket :) Testa något helt nytt som blev riktigt lyckat faktiskt. Tack grymt jobbiga pass för att jag fick så mycket ork i hjärnan så jag kom på detta härligt goda recept.

Biffar:
500g nötfärs
1dl laga lätt
2 ägg-gulor
Salt & Peppar

Fyllning:
Fetaost i tärningar (ca 100g)
Soltorkade tomater hackade i bitar

Sås:
4dl laga lätt
4msk soja
1 köttbuljongtärning
1dl vatten
Redning (ca 1msk potatismjöl och 3msk vatten)


Blanda ihop ingredienserna till biffarna i en skål.


Börja forma biffarna och lägg i två tärningar av fetaost och strö lite hackade soltorkade tomater på.
Forma klart biffarna så de blir runda och fina. Stek i matfett i en stekpanna på inte allt för hög värme.

När alla biffar är klara - ta ur dem ur stekpannan och börja göra såsen på det som är kvar i stekpannan.

Häll i vatten, laga lätt, soja och köttbuljongtärningen.

Gör redningen brevid och häll sen i stekpannan.

Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer soja.

Ser ni här vad det föreställer? Ett litet hjärta så klart :)



Lägg i biffarna och låt puttra på svag värme.

Servera med lite sallad, kokt potatis och lingonsylt. Mums!
Verkligen en bra rätt att göra när man är sugen på någon riktigt god husmanskost. Tar faktiskt inte alls lång tid.


Dagens bästa citat!

Finns det något roligare för tillfället i reklamvärlden än Icas nya reklam???

"Köper du det här gosedjuret, så får alla gosiga barn 5 bonusresor till Tjeckien"

Hihihi... Så roligt!
Och ni som inte alls förstår vad jag menar - ni har nog missat denna reklam. Så slå på tv:n o nästa gång det är reklam - byt då inte kanal. Jag lovar - ni kommer skratta :)

Bröllopsmusik på Spotify?!?!

Har försökt väldigt länge nu att få Spotify så man kan leta efter lite bra bröllopsmusik.
Dock behöver man en inbjudan eller skriva om det på sin blogg. :) Tur för mig att jag har en liten blogg då :)
Så om ni undrar varför jag lägger in följande länk http://www.spotifyinvite.se så är det på grund av att jag vill kunna leta efter bröllopsmusik :)

Så nu hoppas jag att jag kan installera Spotify väldigt snart så man kan börja med detta musikletande.

Mycket har hänt sen sist...

Mycket har verligen hänt sen jag sist skrev något. Har verkligen haft fullt upp med jobb, plugg och bröllopsplanering.

De första stegen i bröllopsplaneringen är nu klara :) Jippi :) Några steg närmare vårt mål!

Festlokal - Check!
Efter en hel sommars letande kors o tvärs över hela Stockholms närområde, så hittade vi vårt drömställe. Min syster tipsade mig innan vi ens börjat kika om detta underbara slott. Så det var nog ett av de första ställena som vi tittade på och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet för oss båda. Men iom att vi inte hade hunnit kika på så många ställen så vågade vi inte gå på magkänslan - utan vi gav oss ut och tittade på alla slott och herrgårdar som låg inom 10 mil från Stockholm. Gud vad vi har tittat på många lokaler. Men efter säkert 20 olika varianter så var det ändå Södertuna Slott som vi hela tiden jämförde med allt annat. Det var nästan som när man var liten och blev kär i sina första par skor som var alldeles för dyra. Man kunde bara inte tänka på något annat utan jämförde alla andra skor med dem. Det gick lixom inte att komma ifrån hur underbart perfekt Södertuna Slott är. Vi har verkligen funnit vår drömlokal för vårt bröllop!!! Och extra underbart är det ju när vi faktiskt tyckte exakt lika. Det är då man vet att det verkligen är meningen och att vi har hittat Den Perfekta Lokalen. :) Äntligen!

Kyrka - Check!
Inte lika speciell som slottet, men den ligger på väldigt bekvämt avstånd från kyrkan. Och först var vi inne lite på att ta den finaste kyrkan vi kunde hitta, men detta skulle innebära en enormt lång resa för våra gäster - vilket inte riktigt kändes som det var värt det. Så vi gick lite mer på bekvämligt läge.

Bröllopsklänning - nästan Check...
Klänningen är faktiskt beställd och jag har lagt en handpenning. Har dock fått för mig att det kanske betyder otur att säga till folk att jag köpt en klänning. Men efter ett långt samtal med min syster så blev jag övertygad om att det inte fick någon "jinx" över detta så jag vågar nu stolt säga att Bröllopsklänning - CHECK! :)

Bröllopsfotograf - Check!
Hur svårt kan det vara att hitta en bra bröllopsfotograf. Tydligen hur svårt som helst! Helt sjukt vilka priser de tar. Iofs kanske man kan förstå att de måste ta hutlösa priser om de bara är bröllopsfotografer. Menar att då är det egentligen bara lördagar under sommaren som de faktiskt kan jobba. Men ändå kan man tycka att 40 000kr för en heldags jobb kanske inte riktigt är OK. Skulle det vara jag så skulle jag faktiskt skämmas lite över att säga det priset. Men, men - alla är vi olika. Dock så var det bara en fotograf som låg på den nivån. De andra tog runt 10 000kr för en bröllopsfotografering, vilket är lite mer rimligt. Sen tillkommer det ju lite resor o om man vill ha lite mera. Tillslut hittade vi även den perfekta bröllopsfotografen. Det är faktiskt oerhört viktigt tycker vi att vi kommer bra överrens med dem som vi anlitar till vårt bröllop, att det lixom känns bra (personkemimässigt sätt). Och den som vi tillslut bestämde oss för är Fotograf Jessica Lund. Hon verkar vara en helt underbar person som tar superfina foton. Så vi håller tummarna att vi gjort rätt val, men det känns det verkligen som. Det är ju sjukt viktigt att man väljer rätt fotograf till sitt bröllop. Det är ju inte precis så att man får en andra chans om man råkat välja "fel" fotograf. Men nu som sagt så känns det verkligen superbra med de fotograf som vi valt :) Finally - det tog ju bara typ 2 månader att bestämma sig...

Det var nog allt som vi hunnit med i bröllopsplaneringen. Lite smått o gott.
Nu närmast återstår tre saker som vi ska se till att ha klara innan jul iaf:

- Band

- Bröllopsresa

- Ring



Dagens citat: "Att falla gör inte ont, det är det plötsliga stoppet längst ner som gör ont"
Helt appropå ingenting säger Niklas detta. Hahahaaaa... Så sant *s* Jag har en sån klok blivande man :P


En väldigt lyckad pastasås med kräftstjärtar

Har efter mycket tjat på min sambo lyckats få tillaga mina efterlängtade kräftstjärtar. Det hela slutade med en supergod pastasås som blev väldigt lyckad. Enligt min sambo "den bästa kräftstjärtsrätten" :)

400 g kräftstjärtar (2 askar i lake)
1/2 ask cocktailtomater röda
1/2 ask cocktailtomater gula
1 gul lök
1 röd paprika
2,5 dl creme fraiche
1 dl matlagninsgrädde
1 fiskbuljongstärning
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & Peppar

Stek tärnad lök i smör och ha på lite socker. Jag hade på lite socker för att jag tycker det ger en godare smak.


Hacka paprikan och häll över i stekpannan.



Tillsätt creme fraiche, matlagningsgrädde och buljongtärningarna.
Smaka av med salt och peppar.

Låt puttra i ca 10 min.

Tillsätt sen kräftstjärtarna och cocktailtomaterna.
Låt bli varmt.

Servera med nykokt pasta och strö lite riven ost över!



RSS 2.0