Trasig dator :(

Jag har inte gått och försvunnit på en mystisk semester eller något om ni börjar undra.
Vår dator har däremot tagit långsemester verkar det som :( Härligt för den, men mindre härligt för mig.
Så detta innebär att jag inte kan uppdatera min blogg tyvärr. Förhoppningsvis blir datorn lagad i början på nästa vecka, så jag håller tummarna att den går att rädda så jag komma tillbaka till min lilla blogg.
Men fram tills på onsdag tror jag knappast att jag får tillbaka datorn, så det blir nog extremt svårt med nya inlägg. :(

Men lite kortfattat om sista händelserna i min lilla bröllopsdjungel.
Var på Bröllopsmässa på Grand Hotel förra helgen. Helt ok faktiskt. Var på den mässan förra året och blev inte speciellt imponerad av årets mässa, nästan exakt samma sak med utställarna på exakt samma platser. Den sämsta saken med deras mässa är att det är typ 15 olika rum som man ska hitta till för att kunna se alla utställare. Det är väldigt svårt att hitta överallt och det känns tyvärr ofta väldigt trångt när det är mycket folk och utställarna befinner sig i små rum. Men i stora drag - en helt ok mässa.

I helgen var vi även på Allt Om Bröllops mässa ute i Nacka Strand Factory. Måste säga att den här mässan var helt outstandig! Verkligen superbra! Även om det var några olika rum, så var det ändå mässrum. Rummen var stora och rymliga och även om det var grymt mycket folk, så kändes det aldrig trångt. Även om många av utställarna var de samma från förra helgen, så såg deras bås mycket finare och mer proffsiga ut. Det kändes på något sätt som att nästa alla utställare lyftes några snäpp. En tills stor skillnad var att det fanns väldigt många fler mässerbjudanden. Man kunde köpa mängder med bröllopstidningar till superbilliga priser, köpa planeringsböcker, fixa en brudmakeup samt göra en bruduppsättning. Var verkligen överraskad över att en så pass ny mässa kunde lyckas så bra redan första gången. Riktigt bra jobbat! Det enda negativa var att det var rätt svårt att hitta till själva Factory, om man inte har varit där förut så klart. Kommer man med bil så var det rätt svårt och se vart mässan var. Annars var det bara ros till denna mässa. Skulle jag gå på en mässa nästa år och måste välja en utav dessa, så är det inget snack om saken. Allt Om Bröllops mässa vinner lätt. Grym mässa helt enkelt :)

Så om ni går i giftastankar och inte har något för er idag - besök Nacka Factory idag och kom in i bröllopskänslan :)


Mässbiljetter o träningsvärk. Vilken härlig tisdag :P

Nu är biljetterna köpta till nästa helgs bröllopsmässa :)
Om det är någon som ska gå på den i Nacka Strand så gå in på Allt Om Bröllops hemsida och köp biljetterna där, du får 50kr i rabatt per biljett. Så det lär ju iaf bli 100kr som du sparar. Många bäckar små behövs nu när det närmar sig bröllop.

Sen har jag faktiskt tränat två gånger sen i söndags.
Körde ett stenhårt BodyPump pass i söndags, fick sån träningsvärk så jag blev tvungen att ställa in måndagens pass. Kunde knappt röra mig. Idag känns det bättre, så då passade jag på o köra ett spinningpass. Uscha vad otränad man är. Känner mig helt mööör i kroppen. Undra om det här var bra eller dåligt för träningsvärken? Kommer den ge med sig eller kommer det eskalera imorgon? :S Ja,ja. Nu är det full fokus på bröllopsformen, så då får jag ta lite smärta :P

Bröllopet närmar sig

Nu när tentaperioden är klar för stunden och julen är över så är det dax att börja planera lite bröllop igen. Det är mindre än 7 månader kvar nu... Ojojoj! Tiden går verkligen supersnabbt.

Första steget blir - ATT BÖRJA TRÄNA och komma i form.
Ska ju vara i mitt livs bästa form snart, så nu måste jag verkligen börja. Har tagit en liten för lång paus i tränandet, vilket tyvärr börjar kännas på kläderna. Och det ska ju inte gå åt fel håll nu! Så om en timme ska jag iväg på första passet. Sen börjar det på allvar! Nu ska och måste jag verkligen skärpa till mig!!!

Nästa steg - Att leta vigselring. Har faktiskt kollat runt lite nu och kommit så långt att jag vet att jag vill ha en enstensring. Haha... Fast det finns ju några olika att välja på. Var på NK's juvelbutik idag och testade lite. Måste verkligen säga att de är helt underbara där. Verkligen superproffsiga och jättetrevliga! Och sen har de ju grymt många olika ringar. Tror nog jag testade 30 olika enstensringar *s* Men kunde inte riktigt bestämma mig ändå. 
Testade iaf den dyraste ringen jag någonsin sett i verkligheten. En 1,3 karats briljantslipad diamant. 123 000!!!! Helt sjukt fin, men kanske lite för stor. Min fina förlovningsring syndes knappt under den jättestenen *s* Men det var kul o testa en så fin ring iaf, även om det inte riktigt var jag.

Nästa helg ska vi iaf gå på Bröllopsmässan på Grand Hotel. Först har vi den som är nästa helg och helgen efter det är det ytterligare en i Nacka. Så då jäklar ska jag testa ringar i mängder och sen borde jag nog ha en väldigt klar bild över vad jag vill ha för vigselring.
Och sen finns det nog mängder med fler saker vi ska titta på, typ blommor, kläder till brudgummen, inbjudningskort m.m.m.m.m.... Ojojoj. Får nog ta och göra en lista på saker som vi måste kolla på där så man inte glömmer bort något.

Så tredje steget blir - att gå på bröllopsmässorna och samla mängder med info och tips och idéer!


Nej, nu är det dax att börja packa träningsväskan så jag kommer iväg.
Trevlig söndagskväll på er allihopa :)

Nyttig bärsmoothie

Imorse var det dax för lite nyttig bärsmoothie till frukost.
Den här varianten är verkligen en frisk fläkt och inte alls söt som vissa smoothies kan smaka.
Så vill ni testa en friskt nyttig smoothie så kommer receptet här:

3dl naturell lättyoghurt
1dl juice av valfri smak
200g frysta jordgubbar
200g frysta hallon


Mysig middag hos syrran

Igår kväll var vi hemma hos min syster och hennes familj och blev bjudna på en riktig festmåltid.
De bjöd på en helt ny variat på tacos, som jag tror kommer bli en ny favorit här hemma.
I och med att det inte var jag som lagade maten, så vet jag tyvärr inte riktigt receptet, så än så länge får ni nöja er med en bild på maten. Så fort jag själv lagat det (vilket nog inte kommer dröja så länge) så kommer jag även att lägga upp receptet till er.


Söndagsmys med räkor

Till middag blev det något väldigt ovanligt för oss - räkor i mängder!
Men oj så gott det var! Det här kommer vi definitivt göra fler gånger :)



Till denna räkafton hade vi:
Räkor - så klart :)
Rostat bröd
Smör
Isbergssallad
Gurka
Cocktailtomater
Lättmajonäs
Romsås
Aioli



Så nu är man mätt och belåten och ska se på första Johan Falck-filmen som visas på TV4 ikväll kl 21:00.

Hoppas ni också får en trevlig söndagkväll!


Vinterpicnic i Vasaparken

När det är sommar brukar vi ofta köra på en härlig picnic i Vasaparken. Men så fort sommaren är över glömmer man bort picnicen. Det är klart, det kan ju bero på att vädret inte riktigt tillåter. Men idag trotsade vi vädret och körde på de härliga orden man alltid fick höra som liten av sina dagisfröknar "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"... Så vi klädde på os underställ, termobrallor, mössa och sitterunderlag och gav oss ut i det härliga vintervädret och hade en mysig vinterpicnic med två vänner. Vi drack varm choklad, varm saft och åt hembakta kakor och toblerone. Mums så gott det var! Och det var riktigt mysigt att få njuta av det härliga vintervädret!




Tre receptböcker som jag verkligen vill ha...

Har hittat hela 3 receptböcker som jag verkligen vill ha.
Kan ju inte riktigt köpa alla tre, men ska försöka bestämma mig för en iaf.
Så ni får gärna hjälpa mig att välja...


Här är bok nr 1:



Och här är bok nr 2:



Och bok nr 3:

Kycklinggryta med mango chutney

Gjorde precis ett litet expriment i köket som blev riktigt lyckat.
En kycklinggryta i ugn med mango chutney. Mums så gott det blev! Och sååå lätt och snabbt det gick att göra oxå :) Sånt gillar jag när man har jobbat hela dagen och bara vill ha maten klar.

5-6 st kycklingfiléer
1 silverlök
2 klyftor vitlök
3-4 dl matlagningsgrädde
1 burk mango chutney
Champinjoner
Soja
Salt och peppar
Chilipeppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Lite ost till garnering


Skär kycklingen i lagomt stora bitar.
Stek i smör och tillsätt alla kryddor.
Tillsätt lök och vitlök.
Häll i grädden och mango chutneyn samt lite soja.

Ta fram en ugnsfast form och häll i blandningen.

Stek champinjonerna i stekpannan.
Tillsätt i "grytan".

Ställ in i ugnen på ca 175 grader i 15 minuter.

Servera med ris och sallad.

Smaklig måltid :)




RSS 2.0