Raggmunk med bacon och lingonsylt

Igår var det traditionell raggmunk med lingonsylt som stod på schemat.
Precis som jakten på den perfekta ugnspannkakan (som jag efter mycket testande äntligen hittat), letar jag nu febrilt efter det där supergoda raggmunksreceptet. Har dock inte riktigt hittat det, men den här varianten som Per Morberg gör är inte fy skam, så det får duga tills vidare :)


Raggmunk 4 pers.


8-10 st stora fasta potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
2 pkt bacon
Lingonsylt


Skala potatisen och riv på mellanstorleken på rivjärnet.

Vispa ihop vetemjöl, salt och lite av mjölken.
Tillsätt ägg och resten av mjölken och vispa till en jämn smet.
Blanda ner den rivna potatisen direkt i mjökblandningen.

Stek baconet.

Stek raggmunkarna i stekflottet från baconet (ca 1/2 dl smet / raggmunk).
Stek ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme.


Servera med nystekt bacon och hemmagjord lingonsylt!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0