Underbar Semifreddo med nutellasmak

Till efterrätt hittade jag ett recept på en semifreddo med nutellasmak som lät väldigt gott.
Och ännu bättre blev det när jag läste att efterrrätten måste stå i frysen några timmar innan servering (gärna över natten). Så redan på fredagen så gjorde vi klart detta och så fick den stå i frysen och var redo att tas fram och serveras :)



Nutella Semifreddo (10 pers)


2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 stor burk Nutella 



Ta fram 3 skålar (rätt så stora).
Separera äggvitorna från gulorna i två olika skålarna.

Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker till ett fast skum.
Vispa därefter gulorna med 1 msk socker i en ny skål.
I skål nummer 3 vispas grädden (vispa den inte för hårt, men till lagomt skummig konsistens).


Ta fram en form med löstagbara kanter där 1 marängbotten läggs längst ner.
Den andra marängbotten krossas och blandas försiktigt ihop innehållet i de 3 skålarna.
Ringla ner Nutellan i skålen så att det bildas som ränder i smeten (värm Nutella-burken lite i micron så blir det lättare att ringa ner).


Häll över smeten över marängbotten.


Ställ in i frysen, minst 4 timmar (gärna över natten), och ta fram någon minut innan servering.



Det här var en väldigt uppskattad efterrätt som Niklas till och med tyckte var den absolut godaste efterrätt han någonsin smakat. Så den här kommer jag definitivt laga flera gånger, men först ska den här ta slut (fick kvar en hel del iom att vi gjorde den för 10 personer, men bara var 4. Men det gör ju inget när det var sååååå himla gott). Smaklig efterrätt!


Kommentarer
Postat av: Malin

Tack Sofie! Den var verkligen suuupergod, ska testa göra den någongång (snaart) :)

2012-02-01 @ 16:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0