Biffstroganoff med ris
Tredje advent - och vad passar bättre än en riktig husmanskost?
Hade grytbitar i frysen som jag tinade under natten och gjorde biffstroganoff på.
Gjorde en riktig mustig variant som fick ligga och puttra väldigt länge, mum så gott det blev.
600 g Nötkött
1 gul lök
2 buljongtärningar
1 dl vatten
3 dl gräddfil
1 dl rödvin
Chilisås
Ketchup
Salt & Peppar
Hacka löken och bryn i grytan.
Skiva köttet i 2 x 2 cm stora bitar.
Bryt köttbitarna med löken.
Tillsätt buljong, salt & peppar, vatten och rödvin.
Låt puttra i minst en timme.
Häll över buljongen i en separat kastrull.
Tillsätt potatismjöl (ca 2-3 msk).
Låt koka upp så såsen blir tjock (ca 15 min). Rör om ofta.
Häll över såsen tillbaka i grytan.
Tillsätt gräddfil, chilisås och ketchup.
Låt puttra i ca 15 min.
Servera med ris! Trevlig tredje advent på er allihopa! (även om det är någon dag för sent)

Hade grytbitar i frysen som jag tinade under natten och gjorde biffstroganoff på.
Gjorde en riktig mustig variant som fick ligga och puttra väldigt länge, mum så gott det blev.
600 g Nötkött
1 gul lök
2 buljongtärningar
1 dl vatten
3 dl gräddfil
1 dl rödvin
Chilisås
Ketchup
Salt & Peppar
Hacka löken och bryn i grytan.
Skiva köttet i 2 x 2 cm stora bitar.
Bryt köttbitarna med löken.
Tillsätt buljong, salt & peppar, vatten och rödvin.
Låt puttra i minst en timme.
Häll över buljongen i en separat kastrull.
Tillsätt potatismjöl (ca 2-3 msk).
Låt koka upp så såsen blir tjock (ca 15 min). Rör om ofta.
Häll över såsen tillbaka i grytan.
Tillsätt gräddfil, chilisås och ketchup.
Låt puttra i ca 15 min.
Servera med ris! Trevlig tredje advent på er allihopa! (även om det är någon dag för sent)

Kommentarer
Trackback