Marinad till rostbiffen
Efter att rostbiffen blivit klar så gjorde jag även en marinad som den fick ligga och gotta sig i så att det skulle bli lite extra smak. Hade läst det tipset på några olika ställen så kändes helt rätt att testa. Och det blev huuuuur gott som helst. Så här kommer receptet på marinaden:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinägr
2 msk rörsocker
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 st röd lök (fint fint hackad)
2 dl persilja (färsk och finhackad)
Blanda alla ingredienser och häll över den uppskurna rostbiffen.
Linda in i plastfolie och ställ in i kylen. Låt stå minst 1 timme innan servering.
Jag gjorde även en god sås som serverades till rostbiffen.
Använde den sky som blev kvar i ugnsformen efter att rostbiffen stekts klart i ugnen.
Häll över i en kastrull.
Tillsätt:
2,5 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
0,5 dl vatten
Låt detta koka ihop i en kastrull i ca 5 minuter.
2 dl matlagsningsgrädde
2-3 msk soja
3 msk kalvbuljong
2 msk Maizenamjöl (skickta ner i såsen så att det inte blir klumpar)
Värm upp under ständig omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Servera varm tillsammans med den marinerade rostbiffen.
MUMS FILLIBABBA!
1 dl olivolja
2 msk balsamvinägr
2 msk rörsocker
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 st röd lök (fint fint hackad)
2 dl persilja (färsk och finhackad)
Blanda alla ingredienser och häll över den uppskurna rostbiffen.
Linda in i plastfolie och ställ in i kylen. Låt stå minst 1 timme innan servering.
Jag gjorde även en god sås som serverades till rostbiffen.
Använde den sky som blev kvar i ugnsformen efter att rostbiffen stekts klart i ugnen.
Häll över i en kastrull.
Tillsätt:
2,5 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
0,5 dl vatten
Låt detta koka ihop i en kastrull i ca 5 minuter.
2 dl matlagsningsgrädde
2-3 msk soja
3 msk kalvbuljong
2 msk Maizenamjöl (skickta ner i såsen så att det inte blir klumpar)
Värm upp under ständig omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Servera varm tillsammans med den marinerade rostbiffen.
MUMS FILLIBABBA!
Kommentarer
Trackback