Tacopaj till fredagsmyset

I fredags blev det en favorit i repris, nämligen tacopaj.
Har tröttnat lite på vanlig tacos, men tacopaj (som vi gör allt för sällan) har jag långt ifrån tröttnat på. Och vad passar bättre till fredagsmyset än tacos i någon form. Så denna fredag blev det tacopaj för hela slanten.

Här kommer mitt bästa recept på tacopaj.


Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g margarin
3 msk vatten
Salt

Nyp ihop ingredienserna med fingrarna i en bunke tills det bildats en deg.



Lägg ut pajdegen i en pajform och se till så att den täcker kanterna.
Nagga degen i botten och ställ in i kylen ca 30 minuter.

TIPS! Klä kanterna med aliminiumfolie så att de inte sjunker ihop när den ska förgräddas.



Förgrädda pajdegen 10 minuter i 225 grader i ugnen.


Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacomix
1 dl vatten
7-8 hackade feferonis


Stek köttfärs och lök i en stekpanna.



Häll i tacomixen och vatten och låt puttra på hög värme tills vattnet har försvunnit.
Ha i feferonisarna och blanda om.

Häll blandningen i det färdiggräddade pajskalet.


TIPS! Om ni vill ha lite mildare smak på färsblandningen så använd peperoni istället för feferoni.



Topping:
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
3-4 hackade tomater
Riven ost


Hacka tomaterna i små tärningar.
Blanda samman alla ingredienserna till toppingen (förutom osten).


Häll toppingen över färsblandningen som fyllt pajdegen.
Garnera med riven ost och några skivor tomater eller rödlök.


Ställ in i ugnen på 225 grader i 15 minuter.



Servera med en god sallad och kanske lite tacosås.




Om ni inte redan bestämt vad ni ska ha till nästkommande fredagsmys så rekommenderar jag detta varmt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0