Ugnsgratinerad fisk under medelhavstäcke

Hittade det här receptet på Tasteline och med alla smaskiga saker som fisken skulle ligga under så kändes det som en given hit. Resultatet blev mycket bra, men måste nog erkänna att det var lite väl nyttigt recept. Här hemma är vi vana vid någon mer krämig variant, så man blir lite mättare. Men som sagt, det var väldigt gott. Så är ni sugna på ett nyttigt fiskrecept så rekommenderas detta varmt.


500 g fryst fisk (vi använda Alaskan Pollock)
2 msk olivolja
1 zucchini
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
100 g fetaost
1 dl torrostade mandlar (vi valde bort detta, men kan tänka mig att mandlarna gör att man blir lite mättare :))


Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade fisken ovanpå.

Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken. Stek löken i 5 minuter. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.

Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar. 

Gratinera i 20 minuter i nedre delen av ugnen



Servera med ris eller bulgur!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0